
تفاوت های بین پوشال معمولی و پد سلولزی بسیار اساسی می باشد بطوری که تا حد زیادی می تواند باعث افزایش یا کاهش راندمان کار و حتی عمر کولر شود. در ادامه چند فرق پوشال سلولزی با معمولی را مورد بررسی قرار می دهیم:
برای نمونه پوشال های معمولی دارای بافت نامتراکم هستند که این امر علاوه بر ممانعت از پخش یکنواخت آب به تمام سطح پوشال، باعث جدا شدن ذرات ریز از بافت پوشال نیز می شود که این موضوع، احتمال ابتلا به بیماری های تنفسی را افزایش می دهد.
خشک ماندن بخشی از سطح پوشال به دلیل بافت ناهمگون آن نیز از دیگر مشکلات پوشال معمولی می باشد که باعث کاهش راندمان کار کولر می شود و از طرفی خیسی و انباشته شدن آب در بخش دیگری از پوشال نیز، باعث رشد انواع میکروب و باکتری خواهد شد که این آلودگی ها در هوای محیط پخش می شوند و منشأ پیدایش آلرژی و بیماری خواهند شد.
اما نقطه مقابل آن پدهای سلولزی هستند که دارای ساختاری همگون و منظم می باشند که آب را بطور یکنواخت به تمام قسمت های پد می رسانند تا هیچ نقطه ای از آن خشک و یا انباشته به آب نباشد. همین مسئله باعث بالا رفتن راندمان کار و تولید خنکای بیشتری در محیط خواهد شد که می توان از این موضوع به عنوان یکی از دلایل اصلیِ ترقیب شدن واحدهای صنعتی برای استفاده از پدهای سلولزی یاد کرد.
ساختار منسجم پدهای سلولزی علاوه بر مورد قبلی، امکان هر گونه شکنندگی را نیز از بین می برند و در نتیجه هوای خروجیِ کولر بدون آلاینده های مرتبط با پوشال خواهد بود که در این صورت افراد از ابتلا به بیماری و حساسیت در امان خواهند بود. پدهای سلولزی همچنین به دلیل جنس منسجم و لایههای نازک درهم تنیده شده ای که دارند، قدرت جذب و نگهداری آب را بالا می برند، لذا باعث صرفه جویی در مصرف آب خواهند شد و می تواند گزینه مناسبی برای مناطقی که دچار مشکل کمبود آب هستند، باشد.